Франція передає Україні радар із дальністю виявлення повітряних цілей до 250 км

Підпишись на нас:

Навесні 2023 року Україні обіцяють нові постачання. Як пише видання Le Journal du Dimanche, Париж планує направити Києву радар Ground Master GM 200, виробництвом якого займається компанія Thales.

Подробиці

За словами гендиректора компанії Патріса Кейна, ці радари надійдуть на Україну у травні цього року.

GM 200 – це 3D-радар середньої дальності, який виявляє повітряні цілі на відстані до 250 кілометрів та до 24 км у висоту. Радар разом з усім обладнанням можна встановити у будь-який вантажний автомобіль із колісною формулою 8х8.

Раніше повідомлялося про угоду, яку підписали глави оборонних відомств Франції та України, а також керівництво компанії Thales Group щодо постачання GM 200 Києву. Очікується, що їх буде використано в українських системах ППО.

Нагадаємо, що голова Міноборони Франції Себастьян Лекорню вже неодноразово зустрічався зі своїм українським колегою Резніковим. Франція продовжує працювати над постачанням Києву озброєнь та обіцяла 12 гаубиць CAESAR. Крім того, Лекорню зазначив, що для Парижа «немає табу» і щодо постачання Києву бойових літаків. Однак відразу було додано, що на підготовку українських льотчиків управлінню винищувачами Rafale може піти не менше 2,5 років.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: