Південна Корея успішно випробувала ядерний еквівалент ракети Hyunmoo-V

Підпишись на нас:

Згідно з публікацією видання Mason від 07.01.2024, армія Південної Кореї незадовго до Нового року провела випробування стратегічних ракет високої потужності Hyunmoo-IV-1/-V.

Подробиці

Модель Hyunmoo-V з вогневою потужністю понад 11 тонн планують оснастити системами MaRV і MIRV, перша з яких розшифровується як “маневрений апарат, що повертається”, а друга – “багатоцільовий незалежний апарат, що повертається”.

Обидва вироби належать до класу HRM (“ракети високої потужності”). Їхнє призначення – нейтралізація високозахищених підземних об’єктів. Обидві ракети можуть похвалитися наявністю систем ухилення від засобів ППО.

Вага Hyunmoo-V становить 36 тонн. Рух цієї ракети здійснюється за “лофтовою траєкторією”, що істотно підвищує проникаючу здатність. Ракетники Південної Кореї також тестують гіперзвукові крилаті апарати ковзного типу (HGV).

На озброєнні Сеула є понад 20 одиниць Hyunmoo-V. Серійне виробництво цього озброєння триває.

Ракети сімейства Hyunmoo – складова частина південнокорейської системи оборони 3K, яка включає компоненти “Kill Chain”, KAMD і KMRP для виявлення/нейтралізації цілей, перехоплення ракет і удару у відповідь відповідно.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: