Популярні в Україні електромобілі протестували на зниження запасу ходу при мінусовій температурі

Підпишись на нас:

Recurrent Auto, американська організація, яка надає звіти про вживані електромобілі, оцінила 13 електромобілів, щоб побачити, скільки запасу ходу вони втрачають в холодну погоду.

Подробиці

Організація зібрала бортові телематичні дані виробників автомобілів із 7000 транспортних засобів у своїй громаді, щоб оцінити їх запас ходу на електриці за температури від -6 до -1 °C у порівнянні з запасом ходу при більш приємних 21°C.

Для деяких транспортних засобів використали комбінацію бортових пристроїв і даних про використання в реальному часі, щоб отримати так звані перевірені показники зимового діапазону. Сюди також входять такі змінні, як нерівний рельєф, старі батареї та різні швидкості руху.

Ви можете переглянути повний звіт тут.

Тест електромобілів в мінусову температуру

Серед протестованих автомобілів найменшу різницю між пробігом при високих температурах і температурах замерзання мають Jaguar I-Pace (-3 відсотки) і Audi e-tron (-8 відсотків).

Зазначається, що обидва ці розкішні позашляховики використовують тепловий насос для обігріву салону, не розряджаючи батарею, і можуть відновлювати відпрацьоване тепло від електричної трансмісії.

Автомобілі, які мали значно більший діапазон між холодними та помірними умовами, включали Ford Mustang Mach-E та Volkswagen ID.4 , із підтвердженими показниками зимового запасу ходу на 30 відсотків гіршими, ніж при вищих температурах.

Між ними розташувалися Nissan Leaf (-21%), Tesla Model S P100D (-19%) і Tesla Model 3 Long Range і Model X 75D (-17%).

Recurrent також протестував варіант Model Y Long Range AWD, опублікувавши підтверджену цифру зимового діапазону -15 відсотків.

Організація також опублікувала кілька порад щодо того, як уникнути втрати запасу ходу взимку, включно з використанням будь-якої функції попереднього кондиціювання батареї, яка є у вашого електромобіля, щоб розігріти батарею перед заряджанням, а також використання менш енергоємного підігріву сидінь і керма замість збільшення обігріву салону.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: