Як Україна долає дефіцит ППО: відповідь експерта

Підпишись на нас:

Недостатня кількість ППО – це велика проблема України, а тому політичне командування країни намагається всіма силами розв’язати цю задачу.

Наразі Україна займається модернізацією старих радянських зенітних ракет для ППО, модернізуючи старі радянські зенітно-ракетні комплекси (ЗРК). Після удосконалення ЗРК, вони будуть стріляти ракетами Sea Sparrow і Sidewinder.

Наразі ЗСУ використовують установки різного типу для протидії ракетам та дронам-камікадзе окупантів. І саме через великий наплив атак окупантів, наші сили ППО не справляються.

За словами військових експертів, Україна має мало західних запасів, але вдосталь рядянських ракет. Тому Україна модернізувала старі установки ЗРК «Бук» і ЗРК «Куб», щоб вони могли стріляти ракетами Rim-7 Sea Sparrow і AIM-9 Sidewinder.

«Щодо протиракет — у нас дійсно є деяка проблематика із зенітно-ракетними комплексами, особливо радянського типу, які дефіцитні і закінчуються. З іншого боку, зараз проводиться модернізація ЗРК «Бук», «Куб». Це можливість використовувати платформу, яких у нас достатньо, для ракет, яких у наших партнерів достатньо», — пояснив військовий експерт групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: