Білорусь представила гранатометний комплекс «Сапфір»: збираються запустити в масове виробництво

Підпишись на нас:

Під час виставки UMEX 2024 Білорусь продемонструвала значний прогрес у своїх військових технологіях із гранатометною системою МСУ «Сапфір».

Подробиці

Раніше прем’єр-міністр Білорусі Головченко взяв участь у випробуваннях прототипу «Сапфіра» на полігоні в Мінській областіі. Після успішних випробувань прем’єр-міністр оголосив, що зброя незабаром перейде до дослідницьких випробувань, попередників її офіційної інтеграції.

Гранатомет МГУ «Сапфір» охарактеризований Головченком як ривок вперед і “зброя майбутнього”, система включає транспортно-пусковий контейнер з гранатою, автономний пусковий пристрій і додатковий пристрій керування вогнем. Його розробники виділили кілька аспектів, у яких «Сапфір», як кажуть, перевершує своїх конкурентів: універсальна тандемна боєголовка, міцний транспортно-пусковий контейнер і гранати, виготовлені з композитних матеріалів. Крім того, програмований електронний запобіжник системи дозволяє використовувати кілька режимів роботи, включаючи контакт, напад і детонацію вздовж траєкторії.

Ще однією відмінною рисою пускової установки є двигун, який розрахований на ведення вогню навіть із закритих приміщень. Завдяки калібру 61 мм Sapphire може ефективно вражати цілі на відстані до 0,5 км, а його максимальна дальність стрільби становить 1 км. Універсальність зброї додатково демонструється її здатністю пробивати різні матеріали, від залізобетону та цегляних стін до сталевої броні, а її осколковий ефект може нейтралізувати людей у ​​радіусі 7 метрів, навіть тих, хто носить індивідуальні бронежилети.

Роман Головченко наголосив на точності пускової установки завдяки білоруському приладу керування вогнем та відзначив її експортний потенціал. Після успішного етапу випробувань планується проведення випробувань у військах із переходом до масового виробництва.

Голова Держвійськпрому Дмитро Пантус окреслив графік виробництва. Очікується, що масове виробництво почнеться наступного літа з початковою метою виробництва 1500 одиниць, згодом збільшеної до 3000 одиниць на рік.

Примітною особливістю системи, представленої на UMEX 2024, є те, що її можна встановити на транспортному засобі, що додає її універсальності. Проте є застереження щодо можливостей, представлених Білоруссю. Все озвучене потрібно побачити в роботі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: