Російські війська використовують гранати з отруйною речовиною CN

Підпишись на нас:

Російські війська почали використовувати проти українських військових нові спеціальні газові гранати РГ-Во. Ці гранати містять подразнюючу отруйну речовину.

Подробиці

Про це повідомляє “Мілітарний” з посиланням на речника Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генштабу ЗСУ капітана Андрія Рудика.

Російські війська використовують гранати з отруйною речовиною CN Російські війська використовують гранати з отруйною речовиною CN

За словами капітана Рудіка, російські війська вперше застосували ці нові гранати проти українських захисників у грудні 2023 року. Граната РГ-Во містить отруйну хімічну сполуку, відому як хлорацетофенон (символ CWS), більш відому за військовим позначенням CN. Цей факт підтвердили експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Андрій Рудик підкреслив, що хлорацетофенон, який використовують агресори, є смертельно отруйною речовиною, яка відноситься до сльозогінних засобів. Його летальна токсична доза становить 11 мг-хв/м³.

«Приблизно 70 крапель такого газу достатньо, щоб убити дорослу людину», – зазначив капітан Андрій Рудік.

Хлороацетофенон (CN) має різкий подразливий запах (іноді його описують як запах «яблуневого цвіту»).

Женевський протокол заборонив використання хлорацетофенону на війні в 1925 році. Крім того, він був заборонений для використання в бойових умовах резолюцією Генеральної Асамблеї ООН A/RES. /2603 під назвою «Питання хімічної та бактеріологічної (біологічної) зброї» 1969 року. Капітан Андрій Рудік зазначив, що Російська Федерація залишається підписантом обох цих документів.

Рудік додав, що загалом у грудні 2023 року було зафіксовано 81 випадок використання російських гранат із отруйними речовинами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: