Як відродили ЗАЗ-968: до такого не додумався жоден інженер

Підпишись на нас:

Автолюбителі, які думають, що старий ЗАЗ-968 — просто музейний експонат, глибоко помиляються. Так, нещодавно група ентузіастів перетворила цей автомобіль на справжній ралійний «болід», який здатний конкурувати з більш сучасними та дорогими машинами. Як їм це вдалося і що вони зробили зі своїм «Запорожцем», ви дізнаєтесь із цієї статті.

Подробиці

Проект «МегаЗаЗ» розпочався кілька років тому, коли два автолюбителі вирішили втілити в життя амбітну ідею — створити ралійний автомобіль на базі старого ЗАЗ-968. Вони купили машину за 500 доларів і розпочали її модернізацію. Їхньою метою було зробити автомобіль легким, потужним та безпечним.

Для цього майстри зняли все зайве із салону, включаючи обшивку, сидіння та диван. Вони також замінили скло на пластикові вставки, щоб знизити вагу машини. Підвіску ентузіасти підсилили, після чого встановили широкі колеса із низькопрофільними шинами, щоб покращити зчеплення з дорогою. Кузови вони пофарбували в яскраві кольори і додали додаткові фари для кращої видимості.

Рукасті мужики відродили радянський ЗАЗ-968: до такого не додумався жоден інженер

Але найголовніше — автори проекту серйозно доопрацювали двигун. Вони виготовили нові поршні та маховик, які були легшими та міцнішими, ніж штатні. Ентузіасти також розширили впускні та випускні канали, щоб збільшити приплив повітря та палива в циліндри. Майстри замінили звичайні клапани на Т-подібні, які мають більший діаметр та відкриваються швидше. А ще вони встановили титанові тарілки, які запобігають перегріву клапанів. Всі ці зміни дозволили двигуну видавати 60 кінських сил та розганяти машину до 140 кілометрів на годину.

Але не лише швидкість важлива для ралійного автомобіля. Також потрібно забезпечити безпеку водія та пасажира. Тому умільці виготовили спеціальний каркас безпеки, який захищає кабіну від деформації у разі аварії. Вони також встановили чотириточкові ремені безпеки, які надійно фіксували пілотів на своїх місцях. Крім того, ентузіасти обладнали салон спортивним кермом, педалями та панеллю приладів. Завдяки цьому, керування машиною помітно покращало.

Рукасті мужики відродили радянський ЗАЗ-968: до такого не додумався жоден інженер

Внаслідок їхньої праці вийшов унікальний ралійний автомобіль, який вони назвали «МегаЗаЗ». Автори проекту стверджують, що ця машина показує чудові результати на трасі. Крім цього, вона привертає увагу учасників дорожнього руху своїм незвичним виглядом та звуком. Цей проект доводить, що старий «Запорожець» може бути не лише історичною спадщиною, а й сучасним спортивним автомобілем, якщо підійти до його модернізації із фантазією та майстерністю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: