Втрати російських танків в Україні стрімко зросли, але виробництво сягає 100 одиниць на місяць

Підпишись на нас:

Згідно з останніми даними, оприлюдненими Британською армійською розвідкою, російська армія зазнала значних втрат у своєму парку бронетехніки з початку повномасштабної війни в Україні 24 лютого 2022 року.

Подробиці

Звіти свідчать про втрати приблизно 2600 основних бойових танків (ОБТ) та 4900 інших бойових броньованих машин, включаючи бронетранспортери (БТР), бойові машини піхоти (БМП) та артилерійські системи, до 25 січня 2024 року.

Незважаючи на значні втрати, здатність російських військ виробляти щонайменше 100 ОБТ на місяць свідчить про те, що вони можуть підтримувати поточний рівень наступальних операцій в Україні в осяжному майбутньому.

У детальній оцінці Британська армійська розвідка показала, що російська армія втратила приблизно на 40% менше бойових машин у 2023 році порівняно з попереднім роком. Це зменшення пояснюється зміною тактики ведення війни, яка у 2023 році ставала дедалі більш позиційною, і значним переходом Росії до оборонної позиції протягом більшої частини року.

До повномасштабної війни російська армія могла похвалитися різноманітним і значним парком ОБТ, який налічував приблизно 12 000 танків. Він включав різні моделі, такі як:

  • 650 одиниць Т-72Б/BA;
  • 850 одиниць Т-72Б3;
  • 530 одиниць Т-72Б3М;
  • 310 одиниць Т-80БВ/У;
  • 170 одиниць Т-80БВМ;
  • 350 одиниць Т-90А;
  • 67 одиниць Т-90М;
  • тисячі старіших моделей Т-72 і Т-80.

Проте з початку жовтня 2023 року російська армія посилила наступ на сході України. У цей період спостерігається різке зростання втрат російської бронетехніки: до 365 ОБТ і 700 інших видів бронетехніки, включаючи БМП і БТР, було знищено або виведено з ладу. Незважаючи на ці втрати, територіальні досягнення, досягнуті Росією під час цього наступу, були описані як незначні.

Уралвагонзавод, основний російський виробник танків, як повідомляється, збільшив виробництво бойових машин, включаючи танки Т-90М «Прорив» і Т-72Б3М. У 2023 році темпи виробництва в кілька разів перевищили показники попереднього року, таким чином завод виконав всі державні оборонні замовлення і навіть розпочав працювати по контрактам 2024 року достроково. У компанії підкреслили, що дизайн і характеристики цієї бронетехніки постійно вдосконалюються з урахуванням фронтового досвіду та відгуків танкістів Північного військового округу.

Цей розвиток подій підкреслює триваючу інтенсивність війни та значні ресурси, які обидві сторони продовжують спрямовувати на війну.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: