Щомісяця 3000 снарядів калібру 155 мм українські артилерійські установки отримуватимуть від Франції

Підпишись на нас:

За даними видання Укрінформ Франція пообіцяла щомісяця надавати 3000 артилерійських снарядів калібру 155 мм для зміцнення можливостей української армії.

Подробиці

Під час зустрічі українська делегація на чолі із заступником Міністра оборони України генерал-лейтенантом Іваном Гаврилюком окреслила поточні потреби української армії з огляду на ситуацію, що розвивається на передовій, та потенційний розвиток подій у майбутньому. Також йшлося про довгострокове військово-технічне співробітництво з метою сприяння Збройним Силам у протидії потенційним загрозам.

Спільні зусилля були важливими для формування єдиного підходу партнерів до вирішення різних проблем. Темами обговорення були питання:

  • забезпечення артилерійськими системами та боєприпасами;
  • постачання запасних частин до артилерійських систем або їх вітчизняного виробництва в Україні;
  • удосконалення систем розвідки;
  • удосконалення управління вогнем артилерії;
  • організація технічного обслуговування артилерійських систем.

Слід зазначити, що на першому засіданні Артилерійської коаліції країни-партнери взяли значні зобов’язання щодо оборонної підтримки України.

Незважаючи на глобальні виклики у виробництві боєприпасів і зброї, Україна та її партнери мають намір шукати шляхи виконання вимог Збройних сил.

Генерал Гаврилюк висловив подяку за послідовну підтримку з боку Франції, наголосивши на плані країни з виробництва 78 самохідних гаубиць Caesar для України, найближчим часом очікується поставка 6 одиниць. Крім того, міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню підтвердив зобов’язання надавати українській армії 3000 снарядів калібру 155 мм щомісяця.

Установча зустріч Міжнародної артилерійської коаліції, яка відбулася 19 січня, зібрала в Парижі представників 22 країн. Місією Коаліції є підвищення спроможності Збройних сил України та впровадження нових артилерійських систем для підтримки оборонних зусиль України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: