Польща і Фінляндія розглядають можливість передати Україні танки Leopard німецького виробництва

Підпишись на нас:

Ще у квітні 2022 року Польща передала Україні понад 240 модернізованих радянських танків Т-72, ​​зараз Польща розглядає прохання України передати свої основні бойові танки Leopard німецького виробництва, повідомив WSJ високопоставлений польський дипломат.

Подробиці

Основні бойові танки Leopard мають набагато більшу броню, ніж броньовані бойові машини, які досі пропонували Франція, Німеччина та США.

«Вони справді розглядають можливість дати будь-яку техніку, щоб допомогти Україні», — заявив WSJ чиновник з Чехії.

За словами Славоміра Дембського, директора Польського інституту міжнародних відносин, варшавського аналітичного центру, близького до польського уряду, з наявних в Польщі танків (більше 240) можна сформувати близько 2-ох танкових бригад. І в Польщі готові їх всі віддати, але швидкість цього процесу залежить від того, як швидко Польща отримує резервні баки, які вона замовила у виробників у Південній Кореї та США.

«Питання полягає не в тому, чи передасть, а в тому, коли», — сказав пан Дембскі виданню WSJ.

Також він додав, що Захід після декількох місяців тиску дипломатів почав більш відповідально ставитися до наявної проблеми.

«Це саме те, про що Польща сперечалася протягом багатьох місяців».

Аналогічні заяви прозвучали і в Фінляндії. Де заявляють, що як тільки Європа покаже просування в цьому питанні, то фінські запаси танків також можуть бути використані для допомоги Україні.

У червні 2022 року Німеччина відхилила ідею Іспанії відправити в Україну 40 танків Leopard, тоді в липні Іспанія готувалася відправити в Україну 10 бойових танків Leopard 2A4 і 20 бронетранспортерів M113, які є на озброєнні іспанської армії, але заявила в серпні, що 10 Leopards були протестовані та виявились у «жалюгідному стані» після багатьох років невикористання.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: