Поліції заборонили використовувати TruCAM: новий законопроєкт

Підпишись на нас:

Депутати планують розглянути новий законопроєкт, що регулюватиме нові правила використання TruCAM. Тепер поліція не матиме права тримати камери в руках. Обладнання має бути встановлено на спеціальний штатив «стаціонарно вмонтованим способом».

Проєкт закону під номером №10441 регламентує зміни до статті 40 закону України «Про Національну поліцію». Нововведення містять пряму заборону співробітникам поліції вимірювати швидкість приладами, які не закріплені стаціонарно.

Це пов’язано з тим, що використання TruCAM в руках може нести за собою похибки. Адже поліцейський може тримати камеру не вірним образом або зробити крок на зустріч автомобілю, що призведе до хибних даних.

«Технічні прилади та технічні засоби, передбачені пунктами 1 і 2 цієї частини, поліція може закріплювати на однострої, у/на безпілотних повітряних суднах, службових транспортних засобах, суднах чи інших плавучих засобах, у тому числі тих, що не мають кольорографічних схем, розпізнавальних знаків та написів, які свідчать про належність до поліції, а також монтувати/розміщувати їх по зовнішньому периметру доріг і будівель», – йдеться в законопроєкті.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: