Який штраф загрожує за порушення ПДР власникам електросамокатів, моноколес та гіроскутерів

Підпишись на нас:

Невдовзі власники легкого персонального електричного транспорту матимуть зможу пересуватись дорогами, велодоріжками та тротуарами з максимальною швидкістю до 20 км/год.

Відповідний законопроєкт з’явився у ВР. Проєкт № 10441 регулює правила для власників електросамокатів, моноколес, гіроскутерів тощо.

В новому законопроєкту йдеться про рівні права для водіїв електросамокатів та велосипедистів.

«Особи, які керують легкими персональними електричними транспортними засобами, мають право їздити по спеціальних велосипедних доріжках, а в разі їх відсутності – по краю проїзної частини дороги, вулиці, узбіччю, тротуару», – йдеться у законопроєкті.

Законопроєкт має такі правила:

  • встановити максимальну дозволену швидкість таких транспортних засобів – 20 км/год;
  • заборонити особам, які не досягли 14-річного віку використовувати для руху проїзні частини доріг, а особам до 7 років взагалі користуватись таким транспортом;
  • заборонити перевозити пасажирів, якщо ця можливість не передбачена виробником ТЗ;
  • заборонити керування у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

За порушення ПДР власники електротранспорту будуть змушені заплатити 340 грн. За п’яне водіння загрожує штраф 680 грн, а у разі створення аварійної обстановки штраф сягне 1020 грн.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: