Росія відчуває гостру нестачу сучасних систем ППО: названо регіон

Підпишись на нас:

Голова комітету російського парламенту з оборони Андрій Картаполов заявив про нездатність російської армії захистити друге за величиною місто Росії Санкт-Петербург від атак безпілотників-камікадзе.

Подробиці

У своїй заяві Картаполов визнав значущість Санкт-Петербурга, назвавши його другою столицею і місцем, яке має велике значення для Росії через його історичне та політичне значення. При цьому він зазначив, що наразі «неможливо» прикрити місто непробивною системою ППО.

“Петербург має для нас статус другої столиці; це мала батьківщина нашого президента. Одним словом, місто має велике і найважливіше значення для Росії. Але закрити його «непробивним щитом протиповітряної оборони» наразі неможливо», – сказав Картаполов журналістам.

Росія зіткнулася з проблемами через появу безпілотників-камікадзе, здатних вражати об’єкти вглиб її території на відстані до 1000 кілометрів. Також це результат значних втрат техніки російської армії під час вторгнення в Україну на початку 2022 року. Ці втрати виявили критичну нестачу сучасних систем ППО, яких недостатньо навіть для захисту стратегічно важливих активів.

Наприклад, 21 січня було здійснено атаку на нафтовий термінал в порту Усть-Луга на Балтійському морі, що вплинуло на здатність Росії експортувати понад 40% нафти.

Генерал-полковник Картаполов, який раніше командував Західним військовим округом російської армії, рекомендував російським компаніям виступити з ініціативою щодо самостійного закупівлі систем протиповітряної оборони, враховуючи фінансові обмеження Міністерства оборони.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: