Стало відомо, скільки коштуватиме найдешевший електричний кросовер Toyota

Підпишись на нас:

Концерн Toyota продовжує розширювати власну гаму електричних моделей, основний акцент в якій, зрозуміло, зроблено на популярному сегменті кросоверів.

Подробиці

Зараз у ньому японський автовиробник представлений тільки середньорозмірним “паркетником” bZ4X, але незабаром це зміниться. Компанія готує до виходу на ринок свій найдоступніший “батарейний” позашляховик.

Видання “BestCarWeb” з “країни висхідного сонця” пише, що машина отримає назву bZ1X. Її головна відмінність від bZ4X, що вже продається, полягатиме в розмірах і, відповідно, ціні.

Інсайдери стверджують, що проєкт перебуває на передфінальній стадії, а це означає, що прем’єра нового батарейного “паркетника” Toyota відбудеться лише за рік – у 2025-му.

Довжина машини має становити 3,7-метрів, ширина дорівнюватиме 1,7-метрам, а висота – 1,5-метрам.

Незважаючи на компактні розміри, автомобіль матиме 5-дверний кузов, а в якості платформи буде задіяна модульна архітектура e-TNGA.

Технічні подробиці про bZ1X поки що засекречені, але японським ЗМІ вдалося вивідати, що завдяки новітній акумуляторній батареї кросовер зможе проїжджати без підзарядки понад 300 кілометрів, його потужність становитиме приблизно 120 кінських сил, а привід буде тільки переднім.

Орієнтовна ціна нового електричного позашляховика “Тойоти” становитиме 2 мільйони ієн або близько 360 000 грн за поточним курсом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: