Hyundai випустить доступний електричний кросовер, який стане серйозним конкурентом «сірим» авто з Китаю

Підпишись на нас:

Європу активно наповнюють доступні китайські електромобілі, конкурувати з якими за ціною поки що не може жоден із місцевих автовиробників. Натомість такі наміри є у корейського Hyundai, який готує власний “батарейний” автомобіль з ціною до 20 тисяч євро.

Подробиці

За інформацією видання “The Chosun Daily”, йдеться про електричну версію кросовера Casper, який з минулого року у варіанті з ДВЗ доступний зокрема на українському ринку.

Автомобіль ще не з’явився в продажу і зараз проходить фінальні випробування. За задумом Hyundai, саме йому доведеться боротися зі зростаючою хвилею китайського імпорту, який став великою проблемою для західних автовиробників, оскільки підриває їхню цінову політику своїми недорогими альтернативами.

Hyundai збирається боротися з дешевим китайським імпортом електричним кросовером Casper

Збирати електричний Casper збираються на тому самому майданчику, що й варіант із двигуном внутрішнього згоряння – у Кванджу (Південна Корея).

За даними місцевих ЗМІ, Casper Electric використовуватиме літій-залізо-фосфатну батарею, яка забезпечить машині комбінований запас ходу на одному заряді до 300 кілометрів.

Незважаючи на зовнішню схожість, електричний кросовер буде побудований на зовсім іншій платформі, ніж Casper з ДВЗ. В його основу ляже архітектура Hyundai-Kia SA, яка зараз використовується в Kia Ray EV.

Hyundai збирається боротися з дешевим китайським імпортом електричним кросовером Casper

У продаж машина може вийти вже цього року, після чого практично напевно добереться і до українському ринку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: