Польща готується до масового руху військових колон у найближчий понеділок

Підпишись на нас:

Найближчого понеділка, 12.02.2024, на території Польщі очікується активізація військової техніки в рамках навчань блоку НАТО, що стартували 24 січня. Маневри Steadfast Defender-24 стануть найбільшими після завершення Холодної війни, заявили в польському Генштабі.

Подробиці

Представники військового органу пояснили, що мета цих навчань полягає у відпрацюванні перекидання союзних військ, координації транскордонної діяльності та виконання союзницьких зобов’язань.

Генштаб закликав жителів не поширювати інформацію про переміщення військової техніки, оскільки це може мати негативні наслідки.

Відпрацювання взаємодії армій НАТО в рамках Steadfast Defender триватимуть майже до літа-2024. Сценарій маневрів передбачає напад РФ на територію країн-членів Альянсу з подальшою активацією 5-ї статті Договору Альянсу, що передбачає зобов’язання допомоги всім членам альянсу в разі збройної агресії.

Раніше німецьке видання Bild, посилаючись на джерела в розвідці однієї з країн ЄС, повідомляло про можливу атаку РФ на Європу наприкінці цього або на початку наступного року. У цей час через невизначеність із результатами президентських перегонів у США країни Європи можуть залишитися наодинці з Росією, яка набирає агресивності.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: