Чому їзда на високих обертах подовжує життя двигуну: пояснення експертів

Підпишись на нас:

Експерти нагадали водіям, чому варто їздити на високих обертах. Але попередньо хочеться пояснити, що їзда
з високою швидкістю це не одне й те ж саме, що їзда на високих обертах.

Річ у тім, що мотор в процесі експлуатації на низьких оборотах, а це цілком рядовий момент при постійній експлуатації машини в місті, постійно закоксовується і забивається всяким шлаком, до того ж утворюється нагар.

Всі ці фактори призводять до зменшення продуктивності системи упорскування та запалювання і як наслідок – зростає витрата палива. Більше того, це все погіршує тягово-потужні параметри двигуна.

Тому їзда на високих обертах буде «продувати» ваш двигун, а отже подовжувати час його експлуатації.

Експерти зазначають, що інколи заганяти стрілку тахометра в зону від 4000 до 5500 обертів на хвилину буде корисним для «здоров’я» вашого двигуна. Для кращого результату – утримуйте такий показник протягом хоча б 5-7 хвилин.

Зараз ідеальний сезон для того, щоб продути двигун. Коли на вулиці мороз, то потрібен певний час, щоб відігріти від льоду та снігу вікна та злегка розігріти салон.

Через це доводиться стояти на місці по 10-15 хвилин, а це і є одним з факторів виникнення у движку шкідливих для нього відкладень і нагару. А тому рекомендуємо виїжджати на відносно швидкісну дорогу, включати третю або четверту передачу і тримати 80-90 км на годину.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: