Зеленський: Франції передасть Україні десятки артилерійських систем “Цезар”

Підпишись на нас:

Франція підтвердила готовність передати Україні артсистеми “Цезар” і відповідні снаряди в рамках Коаліції артилерії, сформованої спільно зі США. Про це Володимир Зеленський 10 лютого повідомив у своєму тг-каналі.

Подробиці

Глава України під час телефонного спілкування зі своїм французьким візаві Еммануелем Макроном обговорював оборонні потреби України, включно з артилерійськими системами, БПЛА, засобами РЕБ і ППО.

Зеленський подякував США і Франції за формування Коаліції артилерії, після чого розповів про майбутню передачу десятків колісних артсистем “Цезар” разом зі снарядами.

Під час розмови було приділено увагу двосторонньому документу про гарантії безпеки в рамках Вільнюської декларації G7, що є важливим мотиватором для українців.
Глава України також висловив співчуття рідним і близьким французьких волонтерів, які загинули внаслідок удару російських окупантів по Херсонщині.

Нагадаємо, що 31.01.2024 спецпосланець офіційного Парижа П’єр Гайльбронн повідомив про готовність надати українським військовим пороми EFA авторства компанії CEFA.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: