ISW: РФ продовжує виробляти військову техніку попри обмежений ОПК

Підпишись на нас:

Росія продовжує випускати військову техніку в достатніх обсягах, незважаючи на обмежені можливості свого ОПК і брак виробничих ліній для танків. За вересень-2023 російського воєнпрому досягло піку, перевищивши середньомісячний рівень 2022 р. на 38,9%. Після чого почався відкат у зворотний бік, вважають в американському “Інституті вивчення війни”.

Подробиці

У висновках ISW наголошується, що реальна продуктивність російської оборонної індустрії може не відповідати заявам Кремля, проте країна все ж здатна задовольнити бойові потреби своєї армії.

За словами воєнаналітика Олександра Коваленка, заяви Росії про виробництво танків останніми роками стосувалися переважно відновлення і модернізації старих машин зі складів, а не створення нових зразків озброєння.

Експерти ISW зазначають, що Росія успішно модернізує й ефективно використовує зняті зі зберігання старі танки, що забезпечує її війська кількісною перевагою на полі бою. Однак уже в найближчому майбутньому російська оборонка ризикує зіткнутися з серйозними перешкодами.

Мінімізувати майбутні складнощі окупанти зможуть шляхом інтенсифікації співпраці з країнами на кшталт Північної Кореї, резюмував Коваленко.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: