Польща після аналізу війни в Україні закупила 1400 нових БМП

Підпишись на нас:

Згідно із заявою віце-прем’єр-міністра та міністра оборони Польщі Маріуша Блащака, польські військові закупили нові бойові машини у консорціуму Polska Grupa Zbrojeniowa та Huta Stalowa Wola SA (HSW).

Подробиці

У вівторок міністр оборони Польщі підписав угоду між Агентством озброєнь та місцевим оборонним консорціумом про поставку 1400 гусеничних броньованих машин BORSUK, у тому числі 1000 бойових машин піхоти та 400 машин супроводу на такому ж гусеничному шасі.

За словами Маріуша Блащака, вже цього року Польща отримає 4 БМП Borsuk, які замінять застарілі БМП-1.

БМП BORSUK

У 2020 році компанія Polska Grupa Zbrojeniowa анонсувала перший етап польових випробувань бойової машини піхоти Borsuk. У липні 2022 року розпочалися державні випробування нової польської бойової машини піхоти, створеної за програмою Borsuk. Це важливий крок до прийняття цього автомобіля. А восени 15-та окрема мехбригада Війська Польського випробувала БМП в умовах полігону.

Borsuk заснований на модульній конструкції, що дозволяє легко переконфігурувати його для різних вимог місії. Він може мати різне озброєння, включаючи 30-мм автоматичну гармату, 7,62-мм кулемет і протитанкові ракети. Машина також має вдосконалені датчики, системи зв’язку та засоби захисту.

Нова бойова машина піхоти має екіпаж із трьох осіб, включаючи командира, навідника та водія, і може перевозити до восьми повністю екіпірованих піхотинців. Автомобіль розвиває максимальну швидкість 70 км/год і запас ходу до 500 км. Він призначений для роботи в різних рельєфах і погодних умовах.

Через зростання загрози з боку Росії та Білорусі уряд Польщі вирішив провести модернізацію своїх Збройних сил. Польща намагається повністю модернізувати свій парк військової техніки, придбавши у Південної Кореї основні бойові танки та самохідні артилерійські установки та виробляючи у себе нові бойові машини. Усі ці кроки робляться після аналізу війни в Україні.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: