Український “Залізний купол”: екіпаж САУ Gepard демонструє відмінну ефективність у боротьбі з повітряними загрозами РФ

Підпишись на нас:

Мережа приросла відеосюжетом від «РБК-Україна», де демонструються бойові будні екіпажу зенітної самохідки Gepard з протидії російським крилатим ракетам і дронам Shahed-136.

Подробиці

За словами опитаних виданням бійців, на момент взяття інтерв’ю термін їхнього перебування на бойовому чергуванні без жодного вихідного досяг 20 днів. За цей час екіпаж знищив 8 повітряних цілей: п’ять «Шахедів» у згаданій вище модифікації та три крилаті ракети.

Украинский "Железный купол": экипаж САУ Gepard демонстрирует отменную эффективность в борьбе с воздушными угрозами РФ

За словами бійців, протягом останніх 20 днів їхнє чергування відбувається у цілодобовому режимі. Спати доводиться по черзі, часу на відпочинок немає.

Росіяни регулярно змінюють маршрути БПЛА. Особливу складність приносять «чорні» Shahed-136, для знищення яких потрібно набагато більше зусиль, нервів та боєприпасів.

Украинский "Железный купол": экипаж САУ Gepard демонстрирует отменную эффективность в борьбе с воздушными угрозами РФ

Установки Gepard «заточені» на збиванні повітряних цілей на дистанціях до 4 км із двох 35-мм автоматичних гармат, здатних випускати до 1000 пострілів за хвилину. Працювати доводиться в умовах інтенсивної радіоелектронної протидії.

Успішне застосування Gepard – це демонстрація майстерності українських військових, підтвердження ефективності німецької системи в умовах реального бою та важливий внесок у протиповітряну оборону України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: