Словаччина запускає виробництво фінської броньованої машини Patria 8×8 AMV XP на своїй території

Підпишись на нас:

Словаччина отримає різні варіанти фінської бронемашини Patria AMV XP 8×8 до 2027 року. Загалом буде поставлено 76 одиниць. Крім того, на території республіки буде розгорнуто складання локальної версії під назвою Vydra, інформує CSM Industry.

Подробиці

До пакета для збройних сил Словаччини увійдуть 60 бойових версій Patria з баштою Turra-30 і гарматою GTS-30/N калібру 30×173 мм, виробленою підприємствами східноєвропейської країни, а також 10 медичних і 6 командних версій.

Умовами угоди передбачено участь словацької оборонної промисловості, на частку якої припадає 43% контракту. Це забезпечить дохід підприємствам словацької оборонки.

Словаччина запускає виробництво фінської броньованої машини Patria 8x8 AMV XP на своїй території

Бронетранспортер Patria AMV XP, що являє собою осучаснену версію Patria AMV першого покоління, побачив світ у 2013 році. Вдосконалені машини оснащені передовими можливостями, включно з адаптованими до вимог НАТО гарматами, системами зв’язку, системами управління і контролю, глушниками СВУ і поліпшеними плавальними здібностями, що підвищує її операційну ефективність.

Модель має підвищену вантажопідйомність, мобільність і захист, зберігаючи при цьому компонування попередника. На борту машини може розміститися екіпаж із 2 осіб і перевозити до 10 піхотинців. Є можливість встановлення башт різних типів із широким спектром всілякого озброєння, включно з гарматами і ракетними комплексами.

Завдяки модульному балістичному захисту і можливості встановлення систем активного захисту, БТР Patria AMV XP гарантує підвищену живучість на полі бою, а його незалежна гідропневматична підвіска і міцна конструкція шасі забезпечують високу швидкість руху, маневреність на бездоріжжі та амфібійні можливості.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: