Нові штрафи для водіїв: за що доведеться заплатити 8500 грн

Підпишись на нас:

Українських водіїв очікують нові штрафи. Цього разу у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 11029 щодо посилення відповідальності у сфері безпеки дорожнього руху. Тепер водіїв будуть карати за невідповідність шин до сезону.

До Кодексу України про адміністративні правопорушення внесуться зміни, що будуть регулювати контроль за відповідність шин до сезонності. На додачу до цих змін було запропоновано фіксацію перевищення швидкості руху автотранспорту шляхом вимірювання середньої швидкості руху.

За невідповідність шин до сезонності – водієві доведеться сплатити 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн), а за повторне порушення від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів (3400-8500 грн) з позбавленням права керування транспортними засобами від 3 до 6 місяців.

У разі перевищення швидкості, водій буде отримувати розмір штрафу, що відповідатиме мірі його порушення. Пропонується визначати суму штрафу шляхом ділення подоланої транспортним засобом відстані на час, витрачений таким транспортним засобом на проїзд визначеної ділянки дороги.

3 КОМЕНТАРІ

  1. Штраф потрібно вводити від матеріальних статків водія, або ж особи яка має особистого водія. Штраф для пересічного українця і штраф для чиновника повинен бути різний, так як і заробітна плата.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: