Названо найкращі автомобільні двигуни за всю історію

Підпишись на нас:

Форум Reddit нерідко стає джерелом інсайдерської інформації з автосвіту, але часом на ньому проводять не менш цікаві опитування. Одним із недавніх голосувань став вибір найкращих назв автомобільних двигунів за всю історію. Претендентів було дуже багато, але в підсумку ТОП-5 посіли виключно представники місцевого (американського) автопрому.

Terminato

“Термінатор” був відповіддю Ford на негативну реакцію з боку власників його попередника – безнаддувного 4,6-літрового V8. Незважаючи на це, нова версія вийшла ще гіршою, виявившись менш потужною (близько 285 к.с.), що позначилося на характеристиках машин, які її отримали. Один із них – SVT Cobra Mustang.

Voodoo

Ще один мотор “Форд”, але цього разу 5,2-літровий атмосферний V8. “Вуду” було зібрано вручну для моделей Shelby GT350 і GT350R за часів четвертого покоління Mustang. Найвизначнішою його особливістю є плоский колінчастий вал. Така конструкція надавала двигуну незвичайного звучання.

Iron Duke (“Залізний герцог”)

2,5-літровий 4-циліндровий двигун Pontiac із солідним ім’ям “Залізний герцог” встановлювали на понад 30 моделей General Motors з початку 70-х. Потужність мотора становила менше 90 кінських сил.

Згодом силовий агрегат був перероблений, але щоразу страждав від браку продуктивності. У підсумку двигун зняли з виробництва до початку 90-х.

Blackwing (“Чорнокрил”)

4,2-літровий мотор Cadillac, що являє собою V8 із подвійним “наддувом”. З’явившись 2019 року, він вирушив під капот моделі CT6, де у версії Platinum видавав 500 кінських сил. Але незабаром після дебюту “Чорнокрил” був знятий з виробництва через фінансові проблеми, з якими зіткнувся General Motors.

Hellefant (“Хеллефант”)

Сучасний двигун V8 від Mopar Performance, назва якого походить від відомого Hellcat Dodge.

6,2-літровий мотор, що має турбонаддув, легко видає 1000 кінських сил. Його перша партія зі 100 штук була розпродана в 2019 році всього за два дні і встановлювалася у все, що тільки можливо – від Dodge Charger 1968 року випуску до Demon.

Інші найкращі назви двигунів:

  • Northstar (“Полярна зірка”) – 4,6-літровий V8 від General Motors (1993-2011);
  • Quad 4 (“Четвертна четвірка”) – ще один мотор GM. Його випускали з 1987 до 2002 року, і він мав дурнувато звучну надмірність;
  • Megatron – 4-циліндровий мотор BMW M12/13 F1 (1987 і 1988 роки);
  • Merlin – двигун літака Rolls Royce часів Другої світової війни.
  • Крім них до підсумкового списку найкращих увійшли назви моторів: Hurricane, Barra, TigerShark, Wankel, Vortec і Skyactiv.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: