Найнадійніший автомобіль усіх часів повернувся у виробництво

Підпишись на нас:

Компанія Cyan Racing є давнім партнером Volvo в області гоночних автомобілів і займається тим, що готує як “заряджені”, так і спортивні модифікації моделей цього шведського автовиробника. Однією з її свіжих новинок став проект Volvo P1800, що являє собою відроджене в сучасному вигляді оригінальне купе зразка 1963 року.

Подробиці

Перший екземпляр машин, які збирають вручну, вже продано. За нього покупець виклав вражаючі 650 тисяч євро за поточним курсом. Настільки висока ціна пояснюється тим, що оригінальний P1800 був не звичайним автомобілем у лінійці Volvo, а знаменитим.

Так, наприклад, це купе прославилося як найнадійніша машина в історії, увійшовши в Книгу рекордів Гіннеса завдяки неймовірному пробігу, що склав 5 150 000 пройдених кілометрів.

Найнадійніший автомобіль усіх часів повернувся у виробництво

Сучасна варіація найвитривалішого автомобіля на планеті має дизайн, схожий з оригіналом, але набагато легшу вагу (1,1 тонни) завдяки використанню в конструкції свого кузова вуглеволокна.

Машині дісталися широкі крила, світлодіодні фари і 18-дюймові легкосплавні колісні диски, а також салон, оздоблений натуральною шкірою і дорогою тканиною, доповнює який виготовлений з титану каркас безпеки.

Найнадійніший автомобіль усіх часів повернувся у виробництво

Приводить у рух машину 2-літровий мотор із турбонаддувом, що встановлюється в модель S60 TC1. Його потужність може бути як 350, так і 420 кінських сил залежно від версії. Зв’язку двигуну складає 5-швидкісна “механіка”.

Наступні одиничні екземпляри Volvo P1800 Cyan GT покупці зможуть придбати не раніше, ніж за рік, коли їх зберуть вручну на заводі Cyan Racing у Швеції.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: