Для боротьби з незаконним видобутком золота в Гайані вперше використовуватимуть гусеничні машини HT 270

Підпишись на нас:

Операція «Harpie», започаткована в 2008 році для боротьби з незаконним видобутком золота у Французькій Гвіані, ще не досягла своєї мети через постійне використання ртуті при видобутку золота, що призводить до масштабної шкоди навколишньому середовищу та ескалації злочинної діяльності, пише Лоран Ланьо в Opex360. Незважаючи на спільні зусилля збройних сил і національної жандармерії, включаючи патрулювання лісів, конфіскацію обладнання та арешти нелегальних шахтарів, незаконна торгівля золотом продовжує процвітати, завдаючи значної економічної та екологічної шкоди, яка оцінюється в понад 500 мільйонів євро щорічно.

Два основні чинники сприяють поточній проблемі: рекордно висока ціна на золото в 2023 році, яка досягла 2072 доларів за унцію, і участь «китайських акторів», які підтримують і отримують вигоду від діяльності нелегальних шахтарів. Створення 120 китайських торгових постів уздовж суринамського берега річки Мароні відіграє вирішальну роль у сприянні матеріально-технічній підтримці та фінансуванні незаконних операцій з видобутку корисних копалин. Ці транснаціональні мережі не тільки допомагають у відмиванні незаконно видобутого золота, але й зміцнюють стійкість нелегальних шахтарів, підриваючи зусилля держави та інтереси Франції.

У відповідь на загострення ситуації з 30 січня по 8 лютого 2024 року було розпочато операцію «Краб», у рамках якої для боротьби з незаконним видобутком золота вперше були задіяні гусеничні машини HT 270. Раніше 3-й іноземний піхотний полк (3 REI) спирався на машини Bandvagn 206 (BV 206). Рішення про інтеграцію транспортних засобів HT 270, придбаних через Союз груп державних закупівель і мілітаризованих компанією Technamm, відображає стратегічний зсув у вирішенні проблеми, пов’язаної з незаконною діяльністю з видобутку корисних копалин.

HT 270, оснащений дизельним двигуном потужністю 169 кінських сил і здатний перевозити до 16 піхотинців, знаменує значне підвищення мобільності та вогневої потужності. Його розгортання під час операції «Краб» підкреслює прагнення військових адаптувати та використовувати передові технології для ефективної боротьби з незаконною діяльністю. Завдяки максимальній швидкості 58 км/год і установці для 7,62-мм кулемета MAG 58 HT 270 покращує оперативні можливості Збройних сил у протистоянні складній і постійно зростаючій загрозі, яку створює незаконний видобуток золота.

Французька компанія Technamm представила свій HT 270 на Eurosatory 2022

Незважаючи на ці зусилля, продовження незаконної діяльності з видобутку корисних копалин, викликаної високими цінами на золото та транснаціональними мережами, підкреслює необхідність постійних і скоординованих дій для усунення основних причин проблеми та захисту навколишнього середовища та місцевої економіки у Французькій Гайані.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: