Найкраще для ЗСУ: Швеція та Данія придбали для України бойові машини CV90

Підпишись на нас:

Шведські БМП CV90 активно використовуються ЗСУ під час бойових зіткнень з окупантами. Після важких боїв ці машини отримали звання найкращого БМП війни. Про це свідчать дані Аналітичних військових центрів.

Найкраще для ЗСУ: Швеція та Данія придбали для України бойові машини CV90

У 2023 році Швеція та Данія оголосили про спільне виробництво для України 40 одиниць БМП CV9035NL Mid-Life Update. З них 25 машин оплатила Данія, а 15 – уряд Швеції. Цікаво, що слідом за цими країнами Словаччина та Чеська Республіка також придбали собі ці БМП. Словаччина закупила 152 бронемашини на суму 1,37 мільярда доларів, а Чехія – 246 БМП вартістю 2,2 мільярда доларів. Бойова машина має високі технічні характеристики, а тому і вартість машини відповідна – один CV90 коштує до 9 мільйонів доларів.

БМП CV90 для України буде не просто виконана в базовій комплектації, а отримає модернізацію. До новинок буде відноситись стабілізована тепловізійна система бачення для командира машини. Командирський приціл у CV9035NL MLU оснащено тепловізійною системою третього покоління та лазерним далекоміром із радіусом дії 9,6 кілометра.

На додачу БМП отримає систему попередження, яка сповіщає екіпаж, коли машина ворога висвітлює машину лазерним далекоміром або ракетою з лазерним наведенням.
Машина отримала підвищений захист, що має назву “залізний кулак”. Система виявляє та перехоплює крихітні та фугасні снаряди, а також ворожі ракети. Кузов отримав додатковий шар захисту та спеціальні сидіння для убезпечення трьох членів екіпажу та вісьмох людей у десантному відсіку.

БМП має 35-міліметрову гармату Bushmaster Mk. III. Вона може стріляти бронебійними, осколковими та диверсійними снарядами, але головною перевагою є менший розмір снаряда.

Найкраще для ЗСУ: Швеція та Данія придбали для України бойові машини CV90
Біля башти знаходиться пускова установка для двох протитанкових ракет Spike LR дальністю стрільби 3,8 кілометра.

Бойова машина піхоти БМП CV90 має високі технічні характеристики та вже отримала визнання від українських захисників під час виконання бойових задач. Сподіваємось, що такої техніки ЗСУ будуть отримувати більше і більше.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: