Танків вистачить: експерти зазначають, що в України вдосталь Leopard

Підпишись на нас:

Збройні сили України стійко боронять українську землю. За даними експертів Сили оборони найбільше зберегли важкої техніки у вигляді танків Leopard у боях за Роботине Запорізької області.

За два роки повномасштабної війни Україна отримала близько 230 танків Leopard 1 і 2, 38 з яких надійшли з Німеччини. І хоча багато партнерів робили велику ставку на цю техніку, однак її замало.

Танків вистачить: експерти зазначають, що в України вдосталь Leopard

В експертів є дані, що під час боїв за Роботине в Запорізькій області було втрачено 7 танків Leopard. За кількістю техніки уважно слідкують західні партнери, корі наголошують, що Україна має в експлуатації достатньо Leopard.

Коментар про роботу Leopard дав командир танка “Арфа”, котрий вже два роки водій танка, а з червня 2023 року керує Leopard 2 разом із трьома іншими солдатами.
Військовий “Арфа” брав участь у битві за Авдіївку: “Ми виходили щодня протягом півтора місяця. Найбільшу небезпеку для нас, поряд з іншими танками, становлять дрони”, — коментує складну ситуацію в населеному пункті чоловік.

Танків вистачить: експерти зазначають, що в України вдосталь Leopard

Військовий позитивно відгукується про німецький Leopard та говорить, що під час виходу з Авдіївки окупанти активно використовували ударні БПЛА.

“Прилад нічного бачення і тепловізійна камера в Leopard дуже хороші. Мобільність величезна. Снаряди завантажуються автоматично, що для мене було в новинку. І він стріляє точніше, ніж інші танки”, — зазначає військовий.

І все-таки чоловік знає, який дефект має німецький Leopard: “Між баштою і корпусом, тобто верхньою і нижньою частинами танка, є великий отвір, який необхідно терміново закрити”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: