Половина російських артилерійських снарядів з Північної Кореї виявилася непрацездатною

Підпишись на нас:

Джон Феном заявив виданню Newsweek, що більше половини з понад мільйона артилерійських снарядів, надісланих до Росії з Північної Кореї, є несправними. Вадим Скібіцький, другий начальник Головного управління розвідки України (ГУР), заявив, що Кремль шукав допомоги у свого таємного азіатського союзника, щоб доповнити обмежені можливості Росії з виробництва зброї, хоча й із різним ступенем успіху.

Подробиці

У коментарі Скібіцького, опублікованому інформаційному агентству “Інтерфакс-Україна” 23 лютого, сказано:

“За наявними статистичними даними, Росія вже імпортувала 1,5 мільйона боєприпасів з КНДР. Однак ці боєприпаси датуються 1970-ми і 1980-ми роками. Приблизно половина з них не працює, а решта потребує або відновлення, або, принаймні, ретельної перевірки перед розгортанням».

За даними Bloomberg, супутникові зображення з жовтня по грудень 2023 року показали сотні транспортних контейнерів, які завантажуються на російські кораблі та розвантажуються з них у північнокорейському порту Наджин і російському Дунай, що свідчить про постійний потік військових поставок між двома країнами. Західні країни звинуватили Північну Корею в допомозі військовим зусиллям Росії. Повідомляється, що ця співпраця дозволяє Москві підтримувати тиск на Україну в умовах триваючої війни.

У жовтні США, Південна Корея та Японія оголосили, що підтвердили надання Північною Кореєю зброї та військового обладнання Росії для використання проти України. У відповідь Пхеньян звернувся за військовою допомогою до Москви, хоча і Росія, і Північна Корея заперечують ці заяви. Зазначається, що поставки включають значну кількість артилерійських снарядів, таких як 120-мм міномети, 122-мм і 152-мм артилерійські снаряди, а також 122-мм реактивні снаряди, які сумісні з російською зброєю, яка використовується в Україні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: