Німеччина замовляє мобільну систему ППО Skyranger 30: надзвичайна ефективність проти дронів

Підпишись на нас:

Rheinmetall уклала новий контракт на поставку мобільної системи ППО Skyranger 30 для Бундесверу.

Подробиці

Угода, вартість якої становить 595 мільйонів євро (643 мільйони доларів), передбачає поставку збройним силам Німеччини прототипу та 18 бойових машин серійного виробництва з опцією на додаткові 30 систем. Згідно з прес-релізом Rheinmetall, прототип очікується до кінця 2024 року.

Skyranger 30, інтегрований до ініціативи німецького уряду European Sky Shield, усуває критичну прогалину в можливостях мобільної протиповітряної оборони. Пропонуючи поєднання мобільності, захисту, гнучкості та точності, він відповідає на нові виклики в спектрі загроз короткого та дуже малого радіусу дії. Башта системи, що включає встановлені ​​на одній платформі, забезпечуючи гібридне рішення:

  • високоефективну револьверну гармату 30 мм x 173 KCE;
  • ракети «земля-повітря» та повний набір датчиків.

Німецькі системи Skyranger 30 будуть озброєні ракетами Stinger, хоча система адаптується до різних сучасних керованих ракет, таких як Mistral, Stinger або спеціалізованих ракет C-UAS. Це поєднання різноманітних ефекторів, покращеної мобільності, великого діапазону висоти та передових датчиків забезпечує виконання автономних та мережевих операцій, а програмовані повітряні боєприпаси Rheinmetall підвищують ефективність проти дронів.

Австрія вже придбала тридцять шість систем Skyranger 30, інші країни-члени НАТО та ЄС висловили інтерес або активно закуповували систему. Угорщина вивчає можливість її інтеграції в гусеничну броньовану машину Lynx KF41, тоді як Литва та Данія оцінюють її застосування на колісній броньованій машині Boxer.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: