Заборонять водити авто: нові деталі законопроєкту про мобілізацію

Підпишись на нас:

Українці очікують на прийняття законопроєкту про мобілізацію, а тому довкола цієї теми ходить багато здогадок. Законопроєкт №10449 отримав понад 4000 поправок та очікує на прийняття.

Згідно із законопроєктом №10449, усі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні будуть протягом двох місяців з дня його опублікування у ЗМІ з’явитися до центру комплектування та соціальної підтримки для уточнення облікових даних. Щодо осіб, які у встановлені законом терміни не з’являться до ТЦК, вживатимуть певних заходів.

Сьогодні саме і поговоримо про ці заходи. До одного з таких належить обмеження в керуванні транспортним засобом. До цього моменту пройде півтора місяця, адже якщо протягом 15 діб громадянин своєчасно не з’явиться до ТЦК, то цей орган подає позовну заяву до суду. Суд розглядає позовну заяву 30 днів із моменту відкриття провадження. Після цього через Електронний кабінет призовника громадянин отримає відповідне повідомлення.

Якщо суд визнає, що громадянин порушив мобілізаційні норми, то його тимчасово обмежують в деяких правах, наприклад, у водінні. Усі обмеження знімуть після того, як громадянин виконає законодавство щодо мобілізації. Для цього ТЦК має подати відповідну заяву до виконавчої служби.

Наразі депутати аналізують та вносять правки в законопроєкт №10449. Вперше законопроєкт було зареєстровано в українському парламенті 30 січня 2024 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: