Запам’ятаєте з першого разу: інструкція до жестів регулювальника

Підпишись на нас:

Дуже складною задачею для водіїв є повернутись в “кам’яний вік” та їхати під жести регулювальника дорожнього руху. В інтернеті чоловіки жартують, що дуже бояться цього моменту, а тому на цю тему часто можна побачити відео-уроки для легкого запам’ятовування правил.

Днями в TikTok-акаунті було опубліковано поради для легкого руху в разі виключення світлофорів.

@auto_pdr.ua

Сигнали регулювальника | Як легко їх запам’ятати #ПДР #регулювальник

♬ оригінальний звук – А ти знаєш ПДР?

Як рука стирчить направо, їхати не маєш права

Якщо регулювальник показує жестом у правий від водія бік – це означає, що водій має стояти. Жест в право – це зелений для пішоходів та червоному для водіїв. Пішоходи йдуть, а водії стоять.

Як рука стирчить уліво – проїжджай, як закортіло

Якщо регулювальник показує жест вліво, то водієві можна їхати у будь-якому напрямку. Жест вліво – це зелене світло.

Паралельно встав по смузі – вправо і прямо їдьте друзі

Якщо регулювальник стоїть лівим боком до вашого авто, дозволяє рух прямо та направо. Забороненим є тільки лівий поворот.

Руку виставив до вас – повертати вправо час

Якщо регулювальник вистави руки на водія, то рух прямо для водія заборонений, але можна повертати праворуч. Жест руки прямо на водія – відповідає червоному сигналу світлофора із зеленою стрілкою направо. Але в цьому випадку водієві не треба поступатися дорогою машинам, що їдуть зліва і пішоходам.

Руку звів він догори – зупинися і замри

Якщо регулювальник підняв руку вгору, то це означає приготуватись. Жест вгору відповідає жовтому сигналу світлофора. Водії повинні зупинитись і уважно чекати подальших інструкцій, які регулювальник дасть незабаром. Яким боком він стоїть, при цьому неважливо.

Руки він розвів убік – зупиняйся, це тупик

Іншим варіантами цього жесту є регулювальник, що стоїть обличчям до руху, опустивши руки вниз, або його права рука зігнута перед грудьми жезлом у лівий бік. Це аналог червоного сигналу і необхідно негайно зупинитись. Рух у будь-яку сторону заборонений.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: