Порушників будуть вносити до спеціального реєстру: у Верховній Раді зареєстровано новий законопроєкт

Підпишись на нас:

Верховна Рада планує надсилати дані водіїв, що порушили ПДР, в спеціальний реєстр. Таким чином депутати планують внести зміни до статей 279-1 , 279-2 , 279-5, 279-6 КУпАП та розширити цим можливості встановлення відповідальної особи під час фіксації правопорушення.

Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр» планують доповнити нормами про те, що персональні дані про громадян, що містяться в Реєстрі, передаються до системи в автоматичному режимі з метою ідентифікації порушників під час провадження у справах про адміністративні правопорушення.

До реєстру мають надходити:

  • ім’я особи;
  • дата народження;
  • відомості про зареєстроване або задеклароване місце проживання (перебування) особи, зняття особи з реєстрації місця проживання або про зміну місця проживання (перебування) особи;
  • реквізити паспортного документа особи (серія, номер, дата видачі паспорта громадянина України, назва уповноваженого суб’єкта, що видав документ, строк дії (за наявності);
  • інформація про податковий номер;
  • відомості про унікальний номер запису в Реєстрі;
  • реквізити документів, виданих особі засобами Реєстру, а також документів, на підставі яких видані такі документи (тип, назва документа, серія, номер, дата видачі, уповноважений суб’єкт, що видав документ, строк дії документа).

На додачу Закон «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» також планують розширити даними про внутрішньо переміщених осіб з Єдиної інформаційної бази даних про ВПО. Відомості про цих осіб безоплатно надаються центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері статистики.

Таким чином, якщо правопорушення здійснила особа, якої не знайшли в Єдиному державному реєстрі транспортних засобів, Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, то громадянина можна “пробити” по Єдиній інформаційній базі даних про ВПО, Демографічному реєстрі, відомчої інформаційної системи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері реєстрації фізичних осіб.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: