Боєприпас SHARD для Leopard 2 і M1 Abrams готовий до масового виробництва: покращена пробивна здатність і зменшений знос ствола

Підпишись на нас:

Наприкінці 2023 року Nexter, компанія KNDS, отримала кваліфікацію свого нового покоління 120-мм боєприпасів APFSDS SHARD. Це рішення для всіх 120-мм танків НАТО для ураження сучасних основних бойових танків завдяки збільшеній вогневій потужності (пробивна здатність +15%). Ця безпрецедентна продуктивність є результатом інноваційної конструкції, яка забезпечує чудову точність і водночас зменшує знос ствола на 25%.

Подробиці

SHARD був розроблений KNDS, щоб вивести боєприпаси 120-мм APFSDS зі сплаву вольфраму на наступний рівень ефективності.

Його потужності є безпрецедентними для такого роду боєприпасів:

  • Пробивна здатність збільшена на 15% при забезпеченні низького рівня розсіювання;
  • Знос стовбура зменшується на 25%, що зменшує цикли обслуговування та витрати;
  • Початкова швидкість кулі 1720 м/с для гармати Leclerc L52 і 1734 м/с для гармати Leopard 2 L55.

Історичне ноу-хау Nexter у розробці найсучасніших танкових боєприпасів було зібрано, щоб створити SHARD із:

  • чисельно оптимізованою конструкцією та легшим алюмінієвим сабо;
  • подовжений пенетратор з нового високоефективного вольфрамового сплаву був розроблений спільно з Plansee, щоб подолати захист бойових танків останнього покоління;
  • Перевірена та сумісна з REACH система двигуна, яка забезпечує чудову швидкість боєприпасу.

Боєприпаси вже доступні для всіх танків НАТО

SHARD — це рішення, сумісне з усіма гладкоствольними 120-мм танками НАТО, включаючи Leclerc, Leopard 2, M1 Abrams, Ariete і «Центавро» 2. Він розроблений відповідно до стандартів Stanag 4583 і Interface Control Document 120 (ICD120). Таким чином, він пропонує користувачам значні операційні, логістичні та економічні переваги: ​​лише один боєприпас APFSDS для всіх систем зброї.

Демонстрація для користувачів Leclerc і Leopard 2 була організована наприкінці 2023 року в Алькочете, Португалія. Підвищення його продуктивності на 15% було продемонстровано під час успішних випробувань стрільби, проведених на напівнескінченних мішенях RHA. Тривають демонстрації та переговори щодо контрактів для різних країн Європи, Близького Сходу та Азії. Тепер SHARD готовий до масового виробництва.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: