Вбиває за лічені хвилини: медики попереджають про небезпеку незамерзаючих рідин

Підпишись на нас:

Водіїв попереджають про небезпеку, яка чатує на них на проїжджій частині. Днями терапевт міської поліклініки №2 у Чернівцях розповіла про загрозу від вживання напоїв, котрі реалізовують вздовж дороги в сумнівних точках.

Наприклад, в основі більшості речовин є метиловий спирт – сильна отрута, що міститься в деяких “незамерзаючих рідинах”. Ця речовина вражає нервову та судинну системи, зорові нерви та сітківку ока.

Спирт потрапляє в організм людини через вдихання, контакт з неушкодженою шкірою, проковтування, подразнення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів та очей. Якщо рідина буде мати довготривалий вплив на організм людини, то це може викликати запаморочення, болі в печінці та серці, нечіткість зору, захворювання верхніх дихальних шляхів і шлунково-кишкового тракту, дерматит, неврастенію та вегето-судинну дистонію.

Лікарі наголошують, що вживання всього лише 5-10 грамів “незамерзаючої рідини” може призвести до тяжкого отруєння та сліпоти. А внутрішнє вживання в дозі 30 грам – є смертельною дозою.

Якщо вам в організм потрапить “незамерзаюча рідина”, то лікарні рекомендують негайно викликати швидку та спровокувати блювоту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: