Росія відмовляється від танка “Армата” через його високу вартість

Підпишись на нас:

Глава російського оборонного конгломерату “Ростех” Сергій Чемезов підтвердив, що надсучасний російський танк Т-14 “Армата” не бере участь у війні в Україні, яку Кремль назвав «військова спецоперація».

Подробиці

Чемезов пояснив це рішення надмірною вартістю танка, вказуючи на те, що військові вибирають більш економічні танки Т-90. Він підкреслив непомірну вартість «Армати» як стримуючий фактор для її негайного розгортання, підкресливши потребу в коштах на розробку нових і більш економічно ефективних моделей танків.

«За своїми функціональними можливостями він, звичайно, перевершує існуючі танки, але він надто дорогий, тому навряд чи армія його зараз буде використовувати. Їм простіше купити ті ж Т-90», – сказав Чемезов.

Незважаючи на це, Чемезов підтвердив, що Т-14 «Армата» залишається на озброєнні російської армії.

Т-14 «Армата» був предметом багатьох спекуляцій з моменту його презентації, раніше російська пропаганда заявляла про його активну участь у бойових діях ще у 2023 році. Однак жодних конкретних доказів на підтримку цих тверджень не з’явилося, що ставить під сумнів фактичне розгортання танка в бою.

Розроблений як частина стандартизованої платформи «Армата», танк Т-14 мав стати значним прогресом у російській військовій техніці. Незважаючи на початкові плани придбання великого парку Т-14, затримки та занепокоєння щодо вартості стримали його широке впровадження.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: