Не оштрафують: кому дозволено їздити на мопеді без прав

Підпишись на нас:

Сідати за кермо транспортного засобу без прав – суворо заборонено, про що знають всі громадяни. Однак є випадки, коли водіння без посвідчення водія дозволено.

Їздити без водійських прав – дозволено

В українському законодавстві зазначено, що для мопедів та скутерів, потужністю до 3 кВт, не потрібне водійське посвідчення та реєстраційні документи.
Однак для транспортних засобів, котрі мають електромотор потужністю від 3 до 4 кВт, потрібно мати водійське посвідчення у категорії А1.

Але громадянам наголошують, що транспортні засоби, котрі оснащені мотором внутрішнього згорання – потребують в будь-якому разі посвідчення водія. Навіть, якщо двигун має менше 50 кубиків.

Для отримання посвідчення водія категорії А для кермування електромотором на 4 кВт і більше та об’ємом двигуна на 50 кубів – потрібно досягти 16 років та подати документи на отримання прав категорії А і А1.

Згідно з положеннями статті 125 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якщо особа не може показати поліцейському водійське посвідчення або свідоцтво про реєстрацію транспорту, то на неї чекає штраф у розмірі двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів, або ж 425 грн.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: