Росія випробовує міжконтинентальну ракету РС-24 «Ярс», яка може нести ядерні боєголовки

Підпишись на нас:

Міністерство оборони Росії оприлюднило кадри випробування міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 «Ярс». Випробування було проведено для оцінки можливостей ракети, яка здатна нести кілька ядерних боєголовок. Цей реліз відбувся після звернення президента Росії Володимира Путіна до Федеральних зборів 29 лютого, в якому він зазначив, що стратегічні ядерні сили Росії повністю боєздатні.

Подробиці

Міністерство оборони Росії заявило, що ракетне випробування проводилося на державному випробувальному полігоні Плесецьк на півночі Росії і що ракета «Ярс», яка здатна нести кілька ядерних боєголовок і зазвичай оснащена ракетою багаторазового наведення, успішно вразила свої цілі на півострові Камчатка. Міністерство підкреслило радіус дії ракети понад 10 000 кілометрів і її статус як ключового компонента ядерних сил Росії. Ця заява прозвучала після дискусій на Заході щодо можливого залучення військ НАТО в Україну, до якої зверталися такі лідери, як президент Франції Еммануель Макрон.

Інститут вивчення війни (ISW) трактує ці події як стратегію Росії використовувати ядерні загрози для впливу на сприйняття Заходу та зменшення підтримки України, бо дії НАТО можуть призвести до ядерного конфлікту. Однак аналітичний центр США також зазначає, що військові аналітики вважають вкрай малоймовірним фактичне застосування Росією ядерної зброї в Україні чи деінде.

РС-24 «Ярс» міжконтинентальна балістична ракета (МБР), що входить до складу арсеналу РВСН Росії. Вона виділяється значною дальністю дії, здатна вражати цілі на відстані до 12 000 кілометрів. Ця особливість позиціонує РС-24 «Ярс» як одну з найбільш далекобійних ракет у світі, що дозволяє Росії розміщувати свої стратегічні можливості на великі відстані.

Ця ракета оснащена системою багаторазового повторного націлювання (СБПН), що дозволяє нести кілька ядерних боєголовок, кожна з яких здатна вражати різні цілі незалежно одна від одної. РС-24 «Ярс» існує як у мобільних, так і в шахтних формах.

Міжконтинентальна балістична ракета (МБР) РС-24 «Ярс»

Крім РС-24 «Ярс», Росія також готується до розміщення РС-28 «Сармат», призначених для заміни міжконтинентальних ракет РС-20В «Воєвода», відомих в НАТО як SS-18 Satan. Очікується, що перший полк, оснащений РС-28 «Сармат», буде розміщено в Красноярському краї.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: