Польська компанія «Міста» продовжує поставки на український фронт панцерників Oncilla

Підпишись на нас:

Польська компанія Mista завершила поставку українському замовнику 100-ої бронемашини Oncilla, повідомляє Defence24. У 2024 році «Міста» завершила замовлення на 100 броньованих машин Oncilla, призначених для України.

Подробиці

Керівництво «Міста» підкреслює свою відданість ефективності виробництва та дотриманню термінів поставок для українських партнерів. Компанія підтримує тісні стосунки з військовослужбовцями на місцях, використовуючи передовий досвід для підвищення експлуатаційних можливостей своїх транспортних засобів. «Міста» відзначила розвинену сервісну мережу в Україні, в тому числі відправку ремонтних бригад ОКБ «Беріл» на фронт для обслуговування та ремонту обладнання.

Ця техніка перебуває на озброєнні Збройних Сил України, Національної гвардії, а також кількох підрозділів розвідки Міноборони. Незважаючи на те, що деякі транспортні засоби були серйозно пошкоджені або знищені під час війни, не надходило жодних повідомлень про втрати членів екіпажу під час таких інцидентів.

При повній масі приблизно 8800 кг ця машина характеризується конструкцією, яка поєднує в собі міцність і функціональність, з колісною базою 3100 мм і місткістю для розміщення бойового екіпажу з трьох членів (командир, водій, навідник) плюс шість додаткових солдатів.

Oncilla має розміри від 5,45 до 5,8 метрів у довжину залежно від того, оснащений він лебідкою чи ні, 2,45 метра в ширину, а його висота коливається від 2,3 метра у верхній частині корпусу до 2,7 метрів у верхній частині кулемета. Його дорожній просвіт щонайменше 400 мм дозволяє йому легко пересуватися по складній місцевості.

Польський автомобіль оснащується двома варіантами двигуна: KM DEUTZ BF 4M 1013FC максимальною потужністю 190,5 к.с. у поєднанні з коробкою передач Allison 1000, або IVECO NEF 4 ENTC потужністю до 209,5 к.с. у поєднанні з автоматичною коробкою передач (6/1). Така потужність двигуна забезпечує транспортному засобу чудові ходові характеристики, максимальну швидкість на шосе не менше 120 км/год і запас ходу 750 км. Він також здатний долати перешкоди з максимальним кутом підйому 30 градусів і максимальним кутом крену 24 градуси.

У стандартне озброєння Oncilla входить кулемет НСВ калібру 12,7 мм. Він обладнаний системою кондиціонування та опалення відповідно до стандартів НАТО (AECTP – 230). З точки зору захисту базовий рівень броні відповідає стандарту STANAG 4569 рівень 2, який можна підвищити до рівня 3 додаванням зовнішньої пасивної броні.

У стандартну комплектацію автомобіля входять центральна система підкачки шин, гідропідсилювач керма, системи зв’язку та супутникової навігації, опалення, вентиляції та кондиціонування (ОВК), автоматична система пожежогасіння, фільтро-вентиляційна установка, лебідка саморятування на 6,8 тонн.

Mista використовує інформацію, зібрану на полі бою, щоб розробити наступну ітерацію, броньовану машину Oncilla II. Ця ініціатива відображає відгуки військових користувачів, спрямовані на вдосконалення конструкції автомобіля, особливо з точки зору протимінного захисту. Очікується, що майбутня модель Oncilla II матиме змінену, більшу та важчу раму. Попередні проекти передбачають удосконалення шасі автомобіля та трансмісії, включаючи перехід на більш потужний двигун, щоб пристосуватися до збільшення ваги.

Крім того, компанія прагне покращити озброєння машини, інтегрувавши новий бойовий модуль з дистанційним керуванням, який може вмістити 14,5-мм кулемет. Це вдосконалення дозволить Oncilla II ефективніше боротися з ворожою піхотою, укріпленнями та легкою броньованою технікою, розширюючи сферу її дії на полі бою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: