Названо найекологічніші автомобілі у світі: переможець здивує багатьох

Підпишись на нас:

Щороку, починаючи з 2015-го, американська рада з енергоефективної економіки (ACEE) публікує звіт “GreenerCars”. Це дослідження, в якому оцінюється життєвий цикл парникових газів і виробничих викидів, що забруднюють атмосферу.

Подробиці

Разом з тим, цей же рейтинг враховує загальний вплив на екологію будь-якого транспортного засобу: автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння, які працюють на електриці або навіть на водневих паливних елементах.

Кожен із представлених на ринку США автомобілів отримав власний рейтинг у категорії екологічність, максимальна оцінка в якому становила 100 балів. У кого ця цифра виявилася більшою, ті машини вважаються найбільш чистими для екології.

Найекологічнішим автомобілем у 2024 році організація ACEEE несподіваним чином назвала не електрокар, а гібрид Toyota Prius. Машина заробила в рейтингу 71 бал.

Розкрито найекологічніші автомобілі у світі: переможець здивує

На другій сходинці розташувалися електромобіль Lexus RZ у версії 300e потужністю 204 кінські сили і з запасом ходу в 599 кілометрів, а також “батарейний” Mini Cooper SE (по 67 балів).

До трійки увійшли електричний хетчбек Nissan Leaf і кросовер Toyota bZ4X з результатом по 66 балів кожен.

Четверте місце в цьому ТОП-і дісталося як гібридній модифікації популярного кросовера Toyota RAV4, так і корейському гібридному седану Hyundai Elantra. Обидві машини заробили в дослідженні ACEEE по 64 бали.

А замкнули п’ятірку одразу три моделі: електричний варіант кросовера Hyundai Kona, гібридна версія 4-дверки Toyota Camry і “батарейний” паркетник Kia EV6. Кожен представник цього тріо отримав від незалежного журі оцінку за екологічність у 63 бали.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: