В Україну прибули бельгійські боєприпаси для танків Leopard

Підпишись на нас:

В Україну прибули 105-мм танкові боєприпаси бельгійського виробництва. Мова про снаряди для танків Leopard 1A5/A5DK і M-55S.

Подробиці

Відомо, що бельгійські боєприпаси виготовляє компанія Mecar, підрозділ конгломерату KNDS. На світлинах, що потрапили в інтернет, видно рідкісні боєприпаси, а саме: бельгійський бронебійний-фугасний M393A3-E HESH-T, традиційний підкалібрений M1060A2/A3 APFSDS-T, а також американський кумулятивний M456A2 HEAT-T.

В Україну прибули бельгійські боєприпаси для танків Leopard Відомо, що бронебійно-фугасний (HESH) боєприпас під час зіткнення з перешкодою не детонує одразу, а має механізм розтікання вибухової речовини по броні і лише тоді вибухає. У результаті самого пробиття броні зазвичай не відбувається, але на зовнішній стороні броні утворюються сколи й уламки броні вже уражають захищений простір.

Такі боєприпаси вперше було розроблено у Великій Британії у 40-х роках. Їх використовували до танкової гармати Royal Ordnance L7, що встановлюється на Leopard 1. На додачу фугасні снаряди у 120-мм калібрі були розроблені для Challenger 1 та Challenger 2, а у 125-мм калібрі є для китайського VT-4.

Всі боєприпаси з фото можуть використовуватись танками Leopard 1A5 та M-55S. Експерти наголошують, що на озброєнні України є понад 200 танків зі 105-мм боєприпасами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: