Українських водіїв в Німеччині очікують зміни: за що оштрафують на 70 євро

Підпишись на нас:

Для українців в Німеччині спливає термін дії тимчасового дозволу на не змінювання українських номерних знаків на німецькі.

Подробиці

З 1 квітня 2024 року в Німеччині починають діяти нові правила для громадян України. Саме тому громадянам вже зараз потрібно оновлювати номерні знаки. Вже 31 березня 2024 року спливає термін тимчасової дії українських номерних знаків в Німеччині.
“Це означає, що всі українські транспортні засоби, які понад рік перебувають у Німеччині, мають бути поставлені на облік”, — пишуть в німецьких ЗМІ.

На водіїв, що не змінять реєстраційні номери, буде накладено штраф у розмірі 70 євро. На додачу водії будуть отримувати штрафні бали, а вісім таких балів і у водія в Німеччині заберуть водійське посвідчення.

Однак процес перереєстрації не буде простим, адже деякі громадяни України приїхали до Німеччини на чужій машині, а під час реєстрації заявнику потрібно довести своє право розпоряджатися автомобілем. А це буде не так просто в чужій країні.

Друга складність, котра чатує на наших громадян в Німеччині – це техогляд, котрий деяким маркам автомобілів не вдасться пройти. А для реєстрації авто потрібно отримати німецьку “автоцивілку”, вартість котрої залежить від:

  • від марки автомобіля;
  • від віку автомобіля;
  • від водійського стажу без аварій.

Наразі для українських громадян діє “зелений період”, котрий уряд Німеччини затвердив на рік – до 31 березня 2024 року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: