Умільці з Дніпра перетворили ЗАЗ-968 на «ралійний болід»

Підпишись на нас:

У світі автомобілебудування завжди знайдуться люди, які готові взяти на себе нездійсненне та створити щось унікальне. Група умільців із м. Дніпро не виняток. Вони перетворили старий ЗАЗ-968 на справжній ралійний автомобіль, який вже бере участь у перегонах та викликає захоплення у всіх, хто його бачить.

Подробиці

Два винахідники взялися за цей проект і ґрунтовно доопрацювали старий автомобіль. Вони зробили все можливе, щоб полегшити машину. Для цього багато елементів, включаючи внутрішню обшивку, сидіння та задній диван просто були демонтовані із салону. Підвіску переробили та встановили розширені колісні диски, щоб автомобіль краще тримав дорогу.

МегаЗаЗ

Але це ще не все. Штатний двигун “Запорожця” було доопрацьовано, забезпечуючи максимальну продуктивність. Так були виготовлені спеціально для цього автомобіля полегшені поршні та маховик, розточені впускні та випускні канали, встановлені Т-подібні клапани для більшої пропускної спроможності, а також титанові тарілки, щоб клапан швидше закривався. В результаті двигун почав видавати потужність 60 к.с. та максимальна швидкість “Запорожця” збільшилася до 140 км/год.

МегаЗаЗ

Але що важливіше — умільці подбали про безпеку водіїв. Для цього вони виготовили не лише каркас безпеки, а й інтегрували чотириточкові ремені. В результаті старий ЗАЗ перетворився на справжній ралійний “болід” із допуском до змагань.

МегаЗаЗЗовні машина мало чим відрізняється від стандартного «Запорожця», за винятком ексклюзивного ралійного забарвлення та додаткових освітлювальних блоків у передній частині. Але на дорозі ця машина не має жодного стосунку до звичайного автомобіля. Вона швидко набирає швидкість, маневрує та чудово слухає свого водія, чого не можна сказати про оригінальну модель. Даний проект автори назвали “МегаЗаЗ”.

Проект створення ралійного боліду на базі старого ЗАЗу є яскравим прикладом того, як умільці-ентузіасти можуть перетворити старий “Запорожець” на унікальний транспортний засіб. Це також підтверджує, що не завжди потрібно мати багато грошей і доступ до новітніх технологій, щоб створити цікавий проект, на якому можна без особливих проблем брати участь у різних змаганнях.

МегаЗаЗ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: