Нове покоління Toyota Fortuner: популярний позашляховик стане не тільки більш економічним

Підпишись на нас:

Однією з головних прем’єр у сегменті позашляховиків цього року має стати проект нового покоління Toyota Fortuner. Машину обіцяють представити в останньому кварталі і почати продажі в 2025-му.

З переходом у нову генерацію автомобіль має отримати суттєві поліпшення порівняно з поточною версією. Чого саме можна чекати від новинки розповіли журналісти порталу “ICN”.

Покращений дизайн і нова платформа

Новий Fortuner черпатиме натхнення у свіжому пікапі Tacoma, а також інших позашляхових моделях Toyota, представлених останнім часом (Tundra, Land Cruiser 300 і Sequoia).

Машині дістанеться інша оптика, широка радіаторна решітка з вертикальними повітрозабірниками і протитуманні ліхтарі прямокутної форми. Крім них на позашляховик чекає поява абсолютно нових задніх ліхтарів і бамперів.

А ще машина змінить платформу, перебравшись на сучасну архітектуру TNGA-F, відому своєю винятковою стійкістю і чуйною керованістю.

Пакет систем безпеки

Зі зміною поколінь Fortuner дістанеться розширена система допомоги водієві (ADAS), що поліпшує загальну безпеку моделі.

До пакета увійдуть такі функції як: система екстреного гальмування, адаптивний круїз-контроль, помічник під час паркування, система попередження про виїзд зі смуги руху, система контролю “сліпих” зон, а також попередження про потенційне зіткнення.

Електричне рульове управління

Fortuner нарешті відійде від традиційного гідравлічного рульового, замість якого в позашляховику почнуть використовувати електропідсилювач керма. Система працює без необхідності використання рідини для гідропідсилювача і здатна збільшувати або зменшувати свою потужність у міру необхідності, не тільки покращуючи чуйність керма, а й сприяючи підвищенню паливної ефективності.

Гібриди

У всьому світі новий Fortuner продаватимуть як із ДВЗ, так і з лінійкою гібридних агрегатів, зокрема з новим 2,4-літровим бензиновим мотором із турбонаддувом потужністю 265 кінських сил, що працює в парі з електричним доважком.

Зв’язку всім складе механічна або автоматична коробка передач. Тоді як привід, найімовірніше, як і раніше, буде з передньою віссю з жорстким під’єднанням, “знижайкою” і блокуванням заднього диференціала.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: