Експерти з безпеки: сенсорний екран в автомобілі збільшує кількість аварій

Підпишись на нас:

Усім уже давно відомо, що надсилати тестові повідомлення під час керування машиною небезпечно. Утім, згідно з нещодавнім дослідженням, проведеним американською організацією з безпеки дорожнього руху (NHTSA), надмірно складні мультимедійні системи з сенсорним керуванням не менш небезпечні, адже також відволікають водія від дороги.

Подробиці

Регулюючі органи та автовиробники продовжують сперечатися про те, які елементи керування в машині мають бути фізичними, а які можна безпечно перенести на сенсорний екран.

У NHTSA стверджують, що однією з найголовніших причин аварій на сьогоднішній день є відволікання уваги водієм. І частка таких випадків активно зростає навіть попри те, що машини стають безпечнішими.

Експерти з безпеки: сенсорний екран у машині може вас убити, а кнопки - ні

Згідно з підрахунками експертів, новітні сенсорні системи можуть у 4 рази збільшувати час, необхідний для виконання основних завдань. Але найгірше в них є те, що водієві необхідно відривати погляд від дороги, щоб зорієнтуватися в меню.

Допомогти в цьому мало голосове управління, але воно, як і раніше, працює не ідеально і автомобілісти практично не користуються такими системами.

Причина, через яку автовиробники прагнуть перенести все більше “кнопкових” функцій на сенсорні екрани мультимедійних систем, пов’язана з економією.

Водночас, це ще й можливість додаткового заробітку завдяки можливості пропонувати клієнтам певні опції за передплатою або показувати рекламу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: