Україна модернізує системи ППО часів холодної війни: вже збиває російські безпілотники

Підпишись на нас:

У відповідь на дефіцит сучасних систем протиповітряної оборони та припинення підтримки з боку західних партнерів Україна змушена модернізувати свої застарілі системи ППО, такі як «Стріла-10».

Подробиці

Гусенична 9К35 «Стріла-10» була представлена у 1970-х роках і складала кістяк протиповітряної оборони Радянського Союзу та країн комуністичного блоку. Однак система значно постаріла і вже не відповідає сучасним вимогам поля бою. Хоча «Стріла-10» була розроблена для ураження низьколітаючих цілей, таких як вертольоти та штурмовики, вона практично безсила проти сучасних безпілотників.

Наразі «Стріла-10» практично не працює на полі бою і потребує доопрацювання для адаптації до сучасних викликів, у тому числі розвідувальних і ударних безпілотників.

Фахівці «КБ ТЕХНАРІ» модернізують застарілу систему ППО, оснастивши її сучасним оптико-електронним комплексом Valli.

«На традиційно «сліпий» старий радянський ЗРК 70-х років встановлено електрооптичний приціл «Валі» за технологією 2023», — повідомив представник «КБ ТЕХНАРІ» Геннадій Сульдін.

Він додав, що такий незвичайний гібрид давнини і сучасних технологій дав несподівані результати: можливості 50-річної ракетної системи раптово покращилися майже на 100%.

Під час випробувань модернізований комплекс «Стріла-10» зумів збити 5 російських безпілотників типу «Зала», «Ланцет» і «Суперкам».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин: