Військова техніка

Розвідка НАТО: Росія щомісяця виробляє до 125 танків і 250 000 артилерійських боєприпасів

У контексті триваючої війни в Україні та підготовки до можливого нового наступу виробничі потужності та стратегії Росії щодо військової техніки та боєприпасів стали центром аналізу та занепокоєння серед посадових осіб оборони НАТО та Заходу.

Подробиці

Згідно з нещодавнім звітом, Росія здатна виробляти або відновлювати до 125 основних бойових танків на місяць, підкреслюючи її здатність поповнювати втрати на полі бою. Крім того, російська оборонна промисловість здатна виробляти 250 тис. артилерійських боєприпасів на місяць.

Оцінки розвідки НАТО, як повідомляє CNN підтверджені джерелами, показують, що виробництво артилерійських боєприпасів Росією сягає приблизно 250 000 одиниць щомісяця, що становить приблизно 3 мільйони одиниць на рік.

Такі темпи виробництва є свідченням міцності російського військово-промислового комплексу, який залишається стійким, незважаючи на втрати, зазнані з початку повномасштабної війни в Україні.

Подальший аналіз військового потенціалу Росії показує значне зростання виробництва різних типів військової техніки. При цьому виробництво деяких найменувань зросло більш ніж у десять разів. Ця ескалація включає широкий спектр озброєнь, таких як танки, бронетехніка, ракетні установки, артилерія та новітні ракетні системи, такі як балістична ракета малої дальності «Іскандер», зенітно-ракетна система середньої дальності «Панцир» і гіперзвуковий «Кінжал». Значне збільшення обсягів виробництва в цих категоріях підкреслює стратегічний пріоритет Кремля щодо забезпечення безперервного постачання військової техніки для його операцій в Україні.

Крім того, в російському оборонному секторі, зокрема через «Ростех», найбільшого російського виробника озброєнь, спостерігалося різке зростання виробництва військової техніки. У заяві промислового директора комплексу озброєнь Ростеха вказується, що виробництво деяких типів техніки було збільшено «в десятки разів», що свідчить про рішучий поштовх до підтримки того, що президент Володимир Путін описує як «спеціальну військову операцію» в Україні. Всебічний ріст виробництва охоплює не лише звичайну зброю, але й ракети, безпілотники та артилерію, що відображає багатогранний підхід до ведення війни.

Додатковим виміром військової підготовки та стратегічного потенціалу Росії є збільшення виробництва артилерійських боєприпасів. Розвідувальні служби НАТО підрахували, що Росія виробляє майже втричі більше артилерійських боєприпасів, ніж США та Європа разом узяті. Ця цифра різко контрастує із загальним потенціалом США та Європи, який становить приблизно 1,2 мільйона боєприпасів щорічно, призначених для України. Розбіжність у темпах виробництва боєприпасів підкреслює значну перевагу Росії, особливо в очікуванні подальших наступів на Україну.

Ці зміни у військово-виробничих потужностях Росії важливі для розуміння динаміки війни в Україні та ширших стратегічних викликів, з якими стикаються НАТО та його союзники. Здатність Росії суттєво збільшити виробництво військової техніки та боєприпасів не тільки впливає на безпосередню тактичну ситуацію на місці в Україні, але й ставить ширші питання щодо сталості підтримки Заходу та потенційної необхідності коригування стратегій оборонних закупівель і виробництва серед членів і партнерів НАТО.

Останні публікації

Моторист розкрив помилки під час заміни та доливання моторної оливи, яких припускаються майже всі водії

Під час обслуговування сучасного автомобіля нерідко припускаються помилок. При цьому найчастіше вони відбуваються під час…

8 години тому

ЗСУ використовують модифіковані системи ППО часів холодної війни для запуску сучасних ракет

Модифіковані системи «Оса» тепер можуть нести пару ракет Р-73, замінивши стандартні балонні ракети 9M33. Ракета…

9 години тому

Росія зіткнулася з дефіцитом палива через атаки на НПЗ: хто допомагає РФ заправляти танки

Через українські атаки на російські нафтопереробні заводи та інфраструктуру Білорусь збільшує поставки палива в Росію…

10 години тому

Північна Корея випробовує нову тактичну балістичну ракету з автономною системою навігації

Північна Корея оголосила про випробувальний запуск тактичної балістичної ракети, оснащеної новою автономною навігаційною системою, описавши…

11 години тому

РФ розмістила в парку під Москвою трофейний український танк Abrams M1A1

Під Москвою РФ показали трофейний американський основний бойовий танк (ОБТ) Abrams M1A1, який Сполучені Штати…

12 години тому

Volkswagen поки що не може розробити недорогі автомобілі через рішення Renault: усі деталі

Відносно недавно з'явилася інформація про те, що Volkswagen планує домовитися з Renault про спільну роботу…

13 години тому