Правила

Майбутніх водіїв очікують зміни: що нового з’явиться в автошколі

Українців, котрі хочуть отримати посвідчення водія, очікують зміни. Вже наступного місяця усі автошколи та сервісні центри МВС мають переобладнати автомобілі для практичних іспитів.

Подробиці

Тепер автомобілі на котрих будуть складати практичний іспит українці будуть мати замість знаку “У” в червоному трикутнику – “Н”. Дане рішення регулює постанова №1128 Кабміну від 27 жовтня 2023 року.

На додачу до візуальних змін, на автомобілі у тексті ПДР буде слова “Учбовий транспортний засіб” замінено на слова “Навчальний транспортний засіб”. Це пов’язано зі змінами в правописі, котрі наголошують, що в українській мові немає слова “учбовий”.

З 1 червня 2023 року у сервісних центрах МВС України почалось прозоре навчання, котре забезпечено наявністю камер відеоспостереження в кабінетах. Таким чином уряд планує зменшити корупцію, котра часто зустрічається під час процедури отримання посвідчення водія.

Для зручності майбутніх водіїв було створено умови для самостійного вивчення теоретичної частини навчання.Таким чином можна отримати водійське посвідчення без обов’язкового відвідування теоретичних уроків в автошколі.

При цьому МВС України скасувало обмеження щодо практичних іспитів. Тепер упродовж року після завершення навчання в автошколі та отримання свідоцтва про теоретичну підготовку кандидат має необмежену кількість спроб для складання іспиту з водіння.

Останні публікації

Страйк далекобійників: водії перекривають дорогу вантажівками

Після підписання Президентом України Закону про мобілізацію 18 травня 2024 року українські далекобійники влаштували протест.…

6 хв. тому

Мінус два танки: ЗСУ поцілили по техніці окупантів у Курській області

Окупанти в черговий раз втратили свої танки, однак відбувалось це не на фронті, а на…

1 годину тому

Коли можна їхати на червоний сигнал світлофора: пояснення від юриста

Проїзд на червоне світло світлофора суворо заборонено, про що чітко прописано в ПДР. Але є…

2 години тому

ТЦК будуть оглядати салон автомобіля: в одному з регіонів країни діє особливий документ

Місцева влада та правоохоронні органи Хмельницької області дали «зелене світло» співробітникам Територіальних центрів комплектування та соціальної…

3 години тому

Моторист розкрив помилки під час заміни та доливання моторної оливи, яких припускаються майже всі водії

Під час обслуговування сучасного автомобіля нерідко припускаються помилок. При цьому найчастіше вони відбуваються під час…

12 години тому

ЗСУ використовують модифіковані системи ППО часів холодної війни для запуску сучасних ракет

Модифіковані системи «Оса» тепер можуть нести пару ракет Р-73, замінивши стандартні балонні ракети 9M33. Ракета…

13 години тому