Показали унікальний автомобіль 1970 року, який схожий на космічний корабель

Підпишись на нас:

Незважаючи на те, що концептуальні автомобілі часто є попередніми моделями майбутніх серійних авто, багато з них створених просто як проект і не більше. Серед найбільш незвичайних і диких концептів 1970-х років — Lancia Stratos HF Zero.

Подробиці

Lancia потрапила на обкладинки журналів показавши цей автомобіль на Туринському автосалоні 1970 року. Він був розроблений Bertone і фактично побудований навколо шасі розбитого ралійного автомобіля Lancia Fulvia FF1600. Кузов виготовлено з легкого скловолокна та має дизайн, натхненний авіацією, що означає, що понад 50 років після його презентації він все ще виглядає актуальним.

Побачити таку унікальну концепцію в реальності — досить рідкісне явище, тому ті, хто був присутній на заході ICE в Санкт-Моріці, Швейцарія минулого тижня, були дуже щасливі, що поточний власник автомобіля вирішив вивести його «зі сплячки». Автомобіль не лише демонстрували, але й їздили по льодовій трасі, хоча й дуже обережно.

Подробиці про повну історію володіння автомобілем невідомі, але відомо, що він пройшов повну реставрацію в 2000 і 2011 роках і що він був проданий RM Sotheby’s за 915 000 доларів. Враховуючи, наскільки унікальним є автомобіль, це звучить як досить вигідна угода, і ми впевнені, що якби автомобіль продали зараз, він приніс би набагато більше, ніж ця сума.

Під трикутним кожухом двигуна Stratos HF Zero розташований двигун Lancia V4 від ралійного автомобіля Fulvia HF1600. Крихітний двигун має об’єм лише 1,6 літра і може виробляти 113 к.с., але звучить напрочуд добре.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: