Новий бюджетний кросовер Kia розташується між Sonet і Seltos: дешевший за Duster

Підпишись на нас:

Корейська автомобільна марка Kia готується представити чергову новинку в сегменті SUV, яка має розташуватися на нижньому щаблі в ієрархії таких моделей. Тести машин вже йдуть повним ходом, а прем’єра очікується наприкінці цього року. Чого чекати від такого автомобіля розповіли журналісти видання “Indiacarnews”.

Подробиці

Індійські автори стверджують, що новий “паркетник” Kia отримає назву Clavis. Машина має виявитися чимось на зразок аналога Hyundai Exter, але бути довшою за цю модель, більше відповідаючи габаритам Kia Sonet.

У лінійці компанії кросовер розташується якраз між цим позашляховиком і більшим Kia Seltos, добре відомим на українському ринку.

Новий кросовер Kia Clavis розташується між Sonet і Seltos

Зовні “Клавісу” доведеться виявитися схожим на дорожчі аналоги Kia в сегменті SUV, включно з Telluride. Машина отримає «оквадрачені» елементи дизайну і високий дорожній просвіт, а також виступаюче облицювання кузова, рейлінги на даху, дверні ручки прихованого типу, фірмову решітку “Кіа”, світлодіодні фари і L-подібні ліхтарі.

До арсеналу моделі мають увійти: цифрова комбінація приладів, мультимедійна система з сенсорним екраном, панорамний люк на даху (перший у класі), камера кругового огляду та багато іншого.

Новий кросовер Kia Clavis розташується між Sonet і Seltos

Довжина машини становитиме менше ніж 4 метри, але ця обставина не зробить Clavis менш містким, ніж споріднений Sonet завдяки вищому і ширшому кузову.

Продавати компактний “паркетник” Kia збираються як з бензиновими, так і електричними силовими агрегатами. В якості перших можуть задіяти 1- і 1,2-літрові двигуни, що працюють в парі з МКПП або “автоматом”.

У продаж Kia Clavis надійде на початку 2025 року. Електрична модифікація кросовера (за чутками) з’явиться приблизно через рік.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Актуальна стрічка новин: